6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremde hayatını kaybeden Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi öğrencilerinin anısına bilgisayar laboratuvarı kuruldu.

GAÜN Hukuk Fakültesi ile Birlikte Platformu’n işbirliğiyle depremde hayatını kaybeden GAÜN Hukuk Fakültesi öğrencileri; Fatma Kamalak, Nedimcan Yağlıcı ve Esra Şule Korkmaz’ın anısına GAÜN Hukuk Fakültesi Kütüphanesine bilgisayar laboratuvarı kuruldu.

Bilgisayar laboratuvarının açılışı, Gaziantep Vali Yardımcısı Salih Altıok, GAÜN Genel Sekreteri Dr. Muhamed Musa Budak, GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, akademisyenler, depremde hayatını kaybeden öğrencilerin yakınları ve arkadaşlarının katılımıyla yapıldı.

Programda konuşan GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, hayatını kaybeden öğrencileri anarak, bilgisayar laboratuvarının kurulmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Prof. Dr. Esra Siverekli, “6 Şubat Depreminde kıymetli öğrencilerimiz, Fatma Kamalak, Nedimcan Yağlıcı ve Esra Şule Korkmaz’ı kaybettik. Sevgili Öğrencilerimizin ailelerinin de destekleri ve izinleriyle bugünkü açılışımızı gerçekleştirerek onların hatıralarını yaşatmak istedik. Hayatını kaybeden öğrencilerimizi rahmetle anıyorum. Laboratuvarın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmaları sonrası programa Birlikte Platformu üyeleri; Av. Duygu Çetinkaya, Av. Ekin Gökkılıç ile Av. Deniz Şenvar Pekin’e teşekkür belgelerini Gaziantep Vali Yardımcısı Salih Altınok takdim etti. 18/09/2023