• Dekan Sekreterliği: 0342 360 12 00 - Dahili: 3101

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dersi, Emekli Danıştay Başsavcısı Turgut Candan’ın katılımıyla gerçekleşti.

 

GAÜN Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte öğrencilerle bir araya gelen Emekli Danıştay Başsavcısı Turgut Candan, hukuk sisteminin öneminden bahsederek, iyi bir hukukçunun gelişmeleri sürekli takip etmesi gerektiğini söyledi. Hukuk Fakültesi öğrencisinin Hukuk Felsefesi dersini özel bir önem göstermesi gerektiğini belirten Turgut Candan öğrencilere tavsiyelerde bulunarak, “Türkçeye önem vermeniz lazım. Hukukta dil kullanmak çok önemlidir. Hangi ülkede yaşıyorsanız, hangi dil kullanma dilinizse o dili çok iyi kullanabilmenin çarelerini araştırmanız lazım. Cumhuriyetin ilkelerine bağlı kalmanızda büyük yarar var. Bizleri yetiştiren, var eden ve bugüne getiren Cumhuriyete her şeyimizi borçluyuz” dedi.

 

Emekli Danıştay Başsavcısı Candan konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Hukuk yöneticilerin aracı değil. Hukuk, insan haklarının ve özgürlüklerin korunması, insan onurunun yaşayabilmesi için gerekli olan kurallardır. O nedenle öğrencilerin her şeyden önce hukukun ne olduğunu muhakkak öğrenmeleri gerekmektedir. İleriki yıllarda mesleklerini icra ettiklerinde onu yorumlarken ve uygularken hukukun insan için olduğunu unutmamaları gerekmektedir.”

 

GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli açış konuşmasında, 2023-2024 eğitim öğretim yılında Hukuk Fakültesinde eğitime başlayan öğrencileri tebrik ederek, GAÜN Hukuk Fakültesi eğitim kalitesini daha da arttırmak için var güçleriyle çalıştıklarını ifade etti. Prof. Dr. Siverekli Açış konuşmasından sonra “Dijital Dünya’nın Neresindeyiz” konu başlıklı sunumu yaptı.

 

 

 

 

GAÜN Hukuk Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ahmet Bozdağ ise konuşmasında, GAÜN Hukuk Fakültesini tanıtarak, GAÜN Hukuk Fakültesinin Türkiye’deki hukuk fakülteleri içerisinde iyi bir noktada olduğunu söyledi.

 

2023 yılında GAÜN Hukuk Fakültesine ilk 3 sırada yerleşen öğrencilere belge ve hediye takdiminden sonra Şahinbey Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan Gaziantep Şehir turu düzenledi. 03/10/2023