Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi tarafından "Uluslararası Hukuk ve İnsan Hakları Hukuku Bağlamında İsrail’in Filistin’i İşgali" paneli düzenlendi.

Panelin açılış konuşmasını yapan GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, "İsrail’in Filistin’i işgali bütün dünyayı derinden yaralayan ve insan hakları ihlallerinin yaşandığı bir konu olarak karşımıza çıkıyor. İnsan hakları ve uluslararası hukukun önemi konusunda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenen panelin faydalı olacağına inanıyorum” diye konuştu.

GAÜN Dr. Öğr. Üyesi Eray Sinan Demirhan’ın moderatörlüğünde gerçekleşen panelde, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu Uzmanı Dr. Ertuğrul Yazar, "Uluslararası İnsan Hakları Hukukunda İsrail Sorunu", University of British Columbia Araştırmacı-Öğretim Elemanı Dr. Sehmus Kurtuluş ise "Uluslararası Ceza Mahkemesi Kapsamında İsrail’in Filistin’i İşgali" konu başlığıyla yer aldı. 27/12/2023