• Dekan Sekreterliği: 0342 360 12 00 - Dahili: 3101

 

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Hukuk Fakültesi tarafından düzenlenen, konuşmacılığını Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir’in yaptığı ‘Adalet Bilinci‘ söyleşisi düzenlendi.

 

Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, söyleşi öncesinde GAÜN Rektörü Prof. Dr. Arif Özaydın’ı makamında ziyaret etti.

 

GAÜN Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir araya gelen Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, adaletin önemine vurgu yaptı. Muhittin Özdemir yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı: “Adaletin merkezinde insan vardır. Adaleti dağıtan, adaleti isteyen ve adaleti savunan yine insandır. Mesleğimiz insanla iç içe, bizim üzerimize düşen vazife temel değer olan adaleti benimsemektir. Adaletin olmadığı yerde huzur ve mutluluk olamaz, eğer bir ülkede adalete dair sistem iyi kurulmamışsa o ülkenin vatandaşları mutsuz olur, ülkede ekonomik refah olmaz, ülkeye yatırım yapılmaz. Devlet olmanın temelinde hukuk vardır ve her toplum ancak hukukla devletleşebilir.”

 

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir, “Üç şeyle barışın;  aynaya baktığınızda kendinizle barışın, bir insan kendiyle barışmazsa hayatını tekâmül ettirmesi mümkün değil, kendinizle barışırsanız üretirsiniz ve yeni şeylere açık olursunuz, ikincisi hangi düşünceye sahip olursanız olun kendi değerlerinizle barış içinde olmalısınız. Bu ülkenin tarihiyle, coğrafyasıyla, insanıyla barışın. Herkesi ürettiğiyle, o dönemin koşullarıyla yaptıklarını değerlendirin. Toplumla barışmazsanız ülkenizi sevemezsiniz. Sevmediğiniz ülkeye de layıkıyla hizmet edemezsiniz. Son olarak adalet ve hukukla barışın. Artık hukukçusunuz, mesleğinizle hemhal olun, hakkını vererek çalışın”  ifadelerini kullandı.

 

Hukuk eğitiminde diplomanın tek başına bir anlam ifade etmediğinin altını çizen Muhittin Özdemir, “Bir konunun uzmanı olmanız gerekiyor. İcra hakimiyseniz icradan çok iyi anlamanız gerekiyor. ‘Ben her şeyi yaparım, hukukun her alanında her şeyi biliyorum’ mantığı başarıyı getirmiyor. O nedenle yüksek lisans ve doktora yapıp bir alanda öne çıkmanız gerek. Bunu yaparsanız başarı kendiliğinden gelir, mutlu olursunuz ve ülkeye de katkılarınız olur” dedi.

 

Söyleşi sonrasında GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, Türkiye Adalet Akademisi Başkanı Muhittin Özdemir’e teşekkür belgesi takdim etti.

 

Etkinliğe, GAÜN Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, çok sayıda akademisyen ve hukuk öğrencisi katıldı. 17/11/2023