• Dekan Sekreterliği: 0342 360 12 00 - Dahili: 3101

Sosyal Bilimler, Güzel Sanatlar, Sağlık Bilimleri, Tıp, Hukuk, Spor Bilimleri, Mühendislik Bilimleri ile diğer disiplinlerdeki konuların yapay zekâ ile ilişkili çalışmalarının Türkçe ve İngilizce olarak sunulacağı Uluslararası Yapay Zeka Çalışmaları Konferansı, “Yapay Zeka’da Gelecek Eğilimleri: Akademi Endüstri ile Buluşuyor” temasıyla İstanbul Gedik Üniversitesi liderliğinde 31.05.2024 – 02.06.2024 tarihleri arasında Yapay Zeka Fuarı ile eş zamanlı olarak İstanbul Kongre Merkezi'nde yüz yüze, poster sunumu ve çevrimiçi olarak gerçekleştirilecektir.

 

Uluslararası Yapay Zeka Çalışmaları Konferansı, Üniversitelerdeki bilimsel çalışmaların sektörde tanıtılması, endüstri ile ortak araştırma projelerinin geliştirilmesi, uluslararası düzeyde iş birliği ve ağ oluşturulması, sektördeki firmalar ve kuruluşlarla doğrudan iletişim kurma imkanı sağlanması, bilimsel çalışmalara endüstri liderleri ile uygulayıcılardan kaynak sağlanması ve sektörden potansiyel araştırma alanları ile müşterek çalışma fırsatlarının ortaya çıkarılmasını amaçlamaktadır.

 

Uluslararası Yapay Zeka Çalışmaları Konferansına yapay zekanın tüm disiplinlerde ve farklı alanlarda kullanımına ilişkin bilimsel çalışmalar ile katılım sağlanabilmektedir. Çalışmalardan uygun olarak değerlendirilenler Scopus indexli Springer Yayınevi tarafından “Issues on Artificial Intelligence for Sustainable Industry, Economy, Business Management” serisi olarak kitap bölümü şeklinde yayımlanacaktır. Konu başlıkları ile konferans hakkında detaylara https://icoais.com/ web adresinden ulaşabilecektir.